Χυλοπίτες γιουβέτσι (με κρέας ή κοτόπουλο)

Υλικά:

  • 500γρ χυλοπίτες
  • κρέας (ή κοτόπουλο)
  • 2 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 300γρ χυμό ντομάτας
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι

Υλικά για 5 μερίδες

 

Εκτέλεση:

Βράζουμε το κρέας με αλάτι και πιπέρι και στραγγίζουμε το ζωμό. \

Σε κατσαρολάκι καβουρδίζουμε 2 μέτρια κρεμμύδια και ρίχνουμε 300γρ χυμό τομάτας και λίγο ζωμό.

Βράζουμε σε ένα ταψί στο φούρνο το καβουρδισμένο μίγμα με ζωμό 2 - 2,5 λίτρα. Αφού βράσει προσθέτουμε 500γρ χυλοπίτες και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κρέας και το αφήνουμε άλλα 2 λεπτά για να ροδίσει. Είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Image: 

Το Χωριό Μας

Η βιοτεχνία μας βρίσκεται στον ορεινό γραφικό οικισμό Μέτσοβο, στο Ν. Ιωαννίνων. Πρόκειται για μία παραδοσιακή κωμόπολη χτισμένη στις πλαγιές της Πίνδου, σε ένα εντυπωσιακό τοπίο με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.

Επικοινωνία

   katsoras(@)hotmail.com
   +30 26560 42302, 6975 609695
   +30
   Μέτσοβο, 44200

Μείνετε σε Επαφή